Opskrift (til 30 scones) - tilberedningstid: 20-30 min.
Ingredienser:
10 dl hvedemel
120 g sukker
6 tsk bagepulver
1 tsk salt
130 g blød smør (jeg brugte 'budget' fra Føtex)
400 g tørrede tranebær (eller mindre, alt efter behag)
1 appelsin (revet skal herfra)
5 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 220 grader (alm. ovn)
2. Bland de tørre ingredienser i en skål (mel, bagepulver, salt og sukker)
3. Tilsæt snittet smør og bland med hænderne til blandingen har en grynet konsistens
4. Tilsæt appelsinskal og tranebær (tranebærene kan tilsættes senere hvis du kun vil have tranebær i halvdelen, som jeg gjorde)
5. Tilsæt mælk og bland til du har en fin og glat dej. Hvis dejen er for tør kan du tilsætte lidt mere mælk (vores dej blev meget klistret, men det skal den være for at få et godt blødt resultat)
6. Tag dejen ud på en melet overflade og rul den ud til en stor, flad kage. Skær scones ud i passende størrelser med en kniv. (jeg vil her anbefale at man i stedet ruller nogle små "boller" i stedet for, da den anden metode gav alt for tynde scones - de skal jo også kunne skæres over i sidste ende så man kan spise dem med clotted cream og syltetøj ;-) )
7. Læg scones på en bagepapirdækket bageplade og bag dem i cirka 12 minutter (til de får en let gylden farve)
Clotted Cream
Clotted Cream er meget svært at få fat på herhjemme, til rimelige penge, nemlig fordi holbarhedstiden er meget kort (3-4 dage i køleskab) - det er derfor heldigt at man selv kan lave det, meeen det tager tid, så lav det gerne 1-2 dage før.
Den opskrift jeg fulgte har jeg fundet på Coco & Co.'s blogspot.
Opskrift (rigeligt til 20 scones) - tilberedningstid: 10-12 timer (bagning i ovn - passer sig selv) + ca. 8 timer på køl
Ingredienser:
1 liter piskefløde (38% eller federe hvis muligt - jeg brugte bare den de har i Lidl)
60 ml kærnemælk
et nip salt
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 85 grader2. Hæld fløde og kærnemælk i en dyb ovnfast gryde eller fad med låg. Blandingen skal være ca. 5-8 cm dyb.
3. Sæt gryden med låg på i ovnen og bag i 10-12 timer. (toppen vil få en lettere gul farve).
4. Efter 10-12 timer sætter du gryden til afkøling. (selvom det er fristende så lad være med at pille ved fløden til den har afkølet i ca. 8 timer.
5. Når cremen har kølet samles den tykke overflade i en skål. Sørg for at få alle resterne med. Tilsæt et nip salt og rør det godt sammen. (tilsæt evt. lidt ekstra af den resterende fløde til den opnår den tykkelse du gerne vil have - den skal dog være kraftig i konsistensen)
Ekstra tip: Brug en syltetøj/marmelade af tykkere konsistens - det gør kun oplevelsen bedre :-)
(jeg brugte en af de 'cremede' fra Den Gamle Fabrik)



Ingen kommentarer:
Send en kommentar